Effektiv trick til en mere glad dag

Du kender sikkert til, at nogle dage går lidt skævt helt fra morgenstunden af og andre dage går fornuftig og anderledes godt. Du har måske også et ønske om at have flere af de ”Glade dage” og positive oplevelser i livet?

Hvordan får jeg flere af de ”Glade dage” generelt, og flere af dem?

Ser du. Der er mange ting, der spiller ind på hvorfor nogle dage er mere en øv dag end glad dag, og omvendt. Og der er lige så mange forslag til, hvad vi kan gøre for at få flere af de ”Glade dage” fra forskellige sider af.

Her får du en af mine favoritter til flere af de ”Glade dage” som jeg ved virker for alle der praktiserer det!

Ikke nok med at den giver flere af de ”Glade dage”, men ud over det, vil det også gøre, at der dukker mange flere positive ting op i hverdagen.

Det er lige som om det tiltrækker de rigtige omstændigheder til, at langt mere vil lykkes og dermed igen skabe mere glæde. En cirkel af positive omstændigheder, der bliver stærkere, større og kraftigere som tiden går.

Det er en ganske enkelt teknik, der faktisk også er velkendt, gennemtestet og afprøvet af tusindvis kloden rundt med succes.

Hvor jeg har den fra første gang, husker jeg ikke præcist, men som jeg husker det, var det omkring sidst i 00’erne jeg første gang så teknikken. Jeg anvender den selv – og ved den virker!

Teknikken løfter humøret betragteligt, giver dig fokus på det positive, tiltrækker flere gode ting, det bliver nemmere at sige pyt, og ikke mindst det, at det smitter og kan ses på dig, at du er mere opstemt og glad.

Lyder det for godt til at være sandt? Måske, men det virker for mange andre og det vil virke for dig!

Der er sådan i vores hjerner, at vi fastholder en følelse omkring 90 sekunder, med et peek på omkring 10-17 sekunder. De gentager sig som udgangspunkt med en ny følelse for hver 5-10 sekunder.

Og her bliver det så yderst interessant…

En øv dag består af mange små forhold og følelser der kommer som perler på en snor. Vi vågner med ondt i ryggen, står ud af sengen og slår tåen mod dørkarmen. På badeværelset er der ikke mere toiletpapir og proppen springer af shampooflasken. Kaffen løber ved siden af filteret, brødet er tørt fordi posen har været åbent osv osv.

Det bliver på den måde vores ”negative normal” tilstand, og den tilstand skal vi have brudt.

En masse små negative ting sker og vi kommer ind i en spiral, hvor vi ser alle faresignaler og det negative, der muligvis kan ske. Måske endda vi læser nyhederne, der er nedslående med mange faretruende ting, der sker i verdenen og nabolaget.

Det er her, vi skal sætte ind med det samme og få vendt vores tanker mod de gode ting, der rent faktisk er i vores liv. Og ja, der er altid noget godt, uanset hvor negativt vi umiddelbart synes det hele ser ud.

Og hvad er tricket så til en mere glad og positiv dag?

Vi skal ganske enkelt trigge hjernen og kroppen til at komme ind i en ny og ”positiv normal” tilstand. Med nogen øvelse og vedholdenhed vil du opleve det som værende forholdsvis nemt. Men det kræver en indsats som så meget andet.

Måden, vi kan trigge os selv til at se på de gode og positive ting, er meget enkelt og effektiv.

Hver aften inden sengetid skal du skrive 3-5 ting ned, som du er glad og taknemmelig over. Det kan være store ting, men sandelig også de helt små ting. Hvis du går rundt og har mange ”øv dage” så start med de små ting og du vil erfare, at der bliver mere og mere at være glad og taknemmelig over.

Her er det ikke nok fx at skrive: ”Jeg er glad for min seng”, ”Jeg er glad for mine børn”, ”Jeg er glad for min aften the”

Du skal være meget konkret og du skal give det et ekstra pift med en følelsesmæssig start og slutte af med et ”fordi”

Jeg er virkelig taknemmelig over at have _______ fordi _________

Jeg er så glad og taknemmelig over _______ fordi _________

Jeg er lykkelig og taknemmelig for ______ fordi _______

Tak af hele mit hjerte for ________ fordi _________

Jeg er så glad og taknemmelig nu da ________ fordi _________

Jeg er dybt taknemmelig for________ fordi _________

Som eksempel kunne være:

Jeg er virkelig taknemmelig for min tandbørste fordi jeg kan holde mine tænder sunde.

Tak af hele mit hjerte for Sigurd fordi han smiler sødt til mig

Jeg er så glad og taknemmelig nu da jeg ser resultaterne af mit arbejde fordi jeg blev anerkendt i dag.

Jeg er dybt taknemmelig for besøget i dag fordi jeg blev opløftet og inspireret og det åbnede nye muligheder

Tak af hele mit hjerte for min mobiltelefon fordi jeg kan sende søde sms’er til min kæreste/kone/mand

Det er vigtigt at være konkret og præcis. Det er helt okay kun at skrive det ene barn ud af en søskendeflok. Det virker stærkere end at skrive mine børn fordi de smiler sødt til mig.

Det kan være du tænker. Hold nu op, så meget har jeg ikke at være glad for, hvordan finder jeg så mange positive ting?

Når du først er igang, er jeg sikker på det ikke er noget problem at finde små som store ting til din liste. Her kan du se nogle forslag til områder du kan dykke ind i for at finde dine egne emner:

 • Krop og sundhed
 • Arbejde 
 • Succesoplevelser
 • Penge
 • Relationer
 • Interesser og lidenskaber
 • Lykke
 • Kærlighed
 • Livet
 • Naturen: Jorden, luften, vandet, solen osv.
 • Materielle goder og ydelser
 • Hvilket som helst andet emne

Et lille og afgørende ”Twist” der gør den enormt meget mere effektiv

Se på et taknemmelighedspunkt af gangen. Læs den højt for dig selv, eller læs den ”højt” indeni dig selv.

Herefter lukker du øjnene, tager en dyb indånding helt ned i maven, mærke afslappetheden i kroppen og sig den igen inden i dig selv og mærk følelsen bag punktet.

Det er yderst vigtigt at du mærker godt efter, hvilken følelse der ligger i glæden og det positive i punktet. Nøgleordet her er ”mærk følelsen” Når du virkelig mærker følelsen af det positive og glæden så sig ”tak” til dig selv og vid at det er sådan det nu er.

Det gentager du stille og roligt, punkt for punkt og efter sidste punkt, kan du med fordel blive i den behagelige afslappethed med lukkede øjne, for at stadfæste det endnu mere.

Når du vågner om morgenen, er noget af det første du skal gøre, at se på listen fra aftenen før, og her igen gå ind i følelsen af den positive glæde i hvert enkelt punkt du noterede. Gå ind i den indre positive og glade følelse. Mærk godt efter dybt inde i dig selv.

Ved at gøre det, får du hjernen sporet ind på de gode og positiv ting, der allerede er tilstede i din hverdag og det vil helt naturligt tilsidesætte, eller overskrive, hvad der måtte være negativt. Det styrker også bevidstheden om, at se de bagvedliggende positive ting, når noget mindre godt dukker op i løbet af en dag, hvor du nu et øjeblik kan se tilbage på de gode ting fra din liste.

Det afgørende skridt til flere af de ”Glade dage”

Praktisér det på daglig basis i mindst tre uger, også de dage du ikke lige føler for det, og du vil helt sikkert opleve at få flere ”Glade dage”

Flere dage hvor din indre glæde og positivitet vil skinne mere igennem. Du vil føle dig bedre tilpas og det vil smitte positivt af på dine omgivelser.

Med denne velafprøvede teknik er du godt på vej til mere glæde i livet og der er intet at miste, ud over det dårlige humør selvfølgelig.

Giv det en chance og prøv det af for dig selv. Du kan udbygge det med 10 punkter om dagen, eller dele det med en nær ven, opmuntre hinanden til at få det gjort og høre ad hvordan det skrider frem for jer hver især.

Der er selvfølgelige nogle forhold, der stikker dybere i sindet. Her er det som ofte ikke nok med det vi selv kan ændre rent mentalt, og det vil ikke føre os helt i mål. Men uanset, er det altid en god ting selv at arbejde med sindet i en glad og positiv retning.

Har du noget, der stikker dybere, er du altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om, hvordan vi med hypnoterapi kan få dig helt i mål til en mere fri, glad og positiv dag på nemmeste måde.

Du kan se mere om det på hjemmesiden – Klik her

Skriv et svar