Mine selvkritiske tanker begrænser mig – Hvorfor sker det, og hvad er årsagen?

Mange har en selvkritisk indre dialog, hvor tankerne kredser om alt hvad vi kan komme i tanke om der nok er forkert, hvad der kan gå galt, eller hvor vi ikke er gode nok i det vi gerne vil gøre. 

Vores egen overdreven selvkritiske opfattelse kan sætte sig som en mental blokering, hvor vi kommer til at køre i en tankemæssig ring der begrænser os i at gøre idé til handle, eller i vores daglige virke på jobbet, i karrieren, socialt og privat.  

Lige når vi mener at et projekt, eller opgave er klar til at søsætte, kommer selvkritikken ind og siger “arh, det der kan godt gøres lidt bedre” og vi kommer på den måde sjældent eller aldrig i mål med det vi sætter os for.

Det kan også være at vi har udført et stykke arbejde, gennemført et projekt eller afleveret en opgave på jobbet og lige der bliver vi nærmest lamslået fordi det går op for os at der var noget der kunne være gjort anderledes godt, i vores egen optik.

Det afholder os fra at gøre noget tilsvarende igen, eller holder os tilbage næste gang muligheden byder sig.

En vis portion selvkritik er selvfølgelig gavnligt så vi kan lære af vores handlinger og forbedre os i det vi foretager os. Men for mig at se er det forståelse og læring frem for selvkritik.

Udpræget selvkritik er for mange en mental blokering for at udleve sit fulde potentiale som man gerne vil. 

Men selvkritikken stammer et helt andet sted fra, som er vores egen selvopfattelse og selvværdsfølelse. Det er manglende selvværd der skaber dine selvkritiske blokeringer og holder dig tilbage. 

Når du får dit selvværd optimeret og på plads, vil de mentale blokeringerne der er i din selvkritik være væk som en begrænsning, men på samme tid vil den positive selvkritik være en ny ressource der hjælper dig til at nå dine mål.

Vil du optimere dit selvværd og slippe af med de blokeringer der begrænser dig, finde dine gemte ressourcer og aktiverer dem til din fordel?

Med hypnoterapien er det netop det vi kan gøre, så du kan udleve dit fulde potentiale og være fri af dine mentale blokeringer.

Her er hvad du nu skal gøre

Forandringerne starter med dig

Klik her og find ud af hvordan vi sammen laver en plan så du kommer i mål

Skriv et svar