Ofte stillede spørgsmål

Hypnose FAQ

Hypnose er en blid og meget effektiv metode til at opnå personlige forandringer. Det man kalder ”i hypnose” eller ”trance” er en helt naturlig tilstand vi alle er i mange gange om dagen og derfor noget vi alle kender til.

Lige som du helt sikkert nogle gange har været fordybet i noget og alt andet var lukket ude. Det kunne være at du ser en film hvor du helt lever dig ind i handlingen. Optaget af et interessant arbejde og tiden bare flyver afsted, hvor du pludselig opdager at flere timer er gået uden at du har tænkt over det. Læser en god bog og der er kommet nogen og stillet dig et spørgsmål, hvor du slet ikke har hørt de er kommet, og de bliver nød til at spørge dig igen.

På samme måde er det med hypnose. I hypnose er vi i fuld kontrol og i kontakt med os selv, både fysisk i kroppen og mentalt i sindet, med alle vores sanser skærpet samtidig og på en gang. I denne tilstand har vi muligheden for at arbejde effektivt med alle problemstillinger, både mentalt og fysisk.

Når vi arbejder i hypnosen, kan de ting der føles som forhindringer vendes og vi finder de positive ressourcer og skaber nye hensigtsmæssige tanke og handlemønstre.

Ja det kan alle. Som før nævnt er det en helt naturlig tilstand vi alle er i flere gange om dagen. Så alle kan også blive hypnotiseret. Derfor skal man ikke have specielle egenskaber eller på anden måde være en bestemt type person. Oplevelsen vil naturligvis være forskellig fra person til person, på samme måde som vi hver især opfatter den samme episode forskelligt.

Det korte svar er nej. Hypnose er et samarbejde. Du vil være opmærksom på alt hvad jeg siger under sessionen, og det er ikke muligt at gøre noget imod din egne ønske. Det vil heller ikke være muligt at afslører ”hemmeligheder” under hypnosen.

Der er en udbredt misforståelse, at man er totalt væk i en sovende trance tilstand og helt mister kontrollen med sig selv. Det er langt fra virkeligheden og faktisk nærmest det modsatte. Man er i en tilstand med fuld kontrol og superbevidst om, hvad der sker i og omkring en hele tiden.

Hypnose i sig selv er ikke en afslappet tilstand, men da mange problemstillinger er relateret til anspændthed, stress, tankemylder eller angst, kan det være en fordel at være i en afslappet tilstand.

Mange betegner det som en meget afslappende eller behagelig sløv tilstand, men er samtidig overrasket over hvor ”normalt” det føles som en almen tilstand der er velkendt for de fleste.  

Gennem film og tv-udsendelser kan vi have fået en opfattelse af at det er et ”magisk følelse og oplevelse” der pludselig overvælder en. Men du vil finde følelsen og oplevelsen værende ganske normal, med et ”Er det bare det…” på en god måde, hvor du vil være fokuseret og opmærksom med alle dine sanser.

”En jeg kender, har prøvet hypnose, og sagde det ikke virkede”

Succes med din oplevelse af hypnose afhænger af flere ting. De vigtigste er din vilje til forandring og du ønsker forandringerne skal ske nu.

Hvis fx en ryger opsøger en hypnotisør fordi deres partner, eller læge ønsker det, men ikke selv er helt med på et rygestop, er vedkommende ikke klar. Hvorimod hvis rygeren virkelig er træt af rygevanen og hjertens gerne vil stoppe nu, så rygning ikke længer er en del af livet, er der grundlag for et succesfyldt rygestop.

Hypnoterapi virker på den måde helt klart gennem samarbejdet vi har i en personlig skræddersyet proces. Når du er indstillet på, at der kan og vil ske forandringer, vil du opleve at forandringerne allerede sker i sessionen og holder ved bagefter ud i fremtiden.

Når vi mødes, vil vi kort snakke om årsagen til at du er her, hvad emnet og temaet er og hvordan du ønsker at have det efter sessionen.

Efter det, går det ganske naturligt over i selve hypnosen, hvor vi arbejder med de ting, der er relevante for temaet vi skal arbejde med.

Til slut i sessionen vil vi kort snakke om de ændringer der er sket og din oplevelse gennem sessionen, så du er helt tryg og klar til at fortsætte dagen med de forandringer der er opnået.

Der er nogle få enkelte begrænsninger for session hos mig.

Du skal have normal koncentrationsevne og kunne kommunikere på normalt voksent niveau med et fornuftigt ordforråd og som udgangspunkt være 16 år eller derover. Jeg henviser gerne til annerkendt kollega for decideret børne hypnose.

Alle sessioner foregår én til én, så det er ikke muligt at anvende tolk eller anden person som talerør. Svært hørehæmmede, der anvender mundaflæsning er heller ikke muligt.

Personer der er påvirket af euforiserende stoffer, alkohol, medicin, eller tilsvarende modtager jeg ikke til sessioner.

Har du andre spørgsmål, som ikke er afdækket i ovenstående, er du mere end velkommen til at kontakte mig via siden Kontakt – Klik Her

Her er hvad du nu skal gøre

Forandringerne starter med dig

Klik her og find ud af hvordan vi sammen laver en plan så du kommer i mål