Hvorfor holder frygten dig tilbage?

Frygten kan spænde ben for meget og blokerer for hvem vi gerne vil være, hvad vi gerne vil gøre og opnå.

Frygt bunder som ofte i én tidligere negativ oplevelse der har bidt sig fast, eller flere gentagne dårlige oplevelser der over tid har skabt en uhensigtsmæssigt tanke og handlemønster.

Det kan fx være frygten for: 

  • Ikke at være god nok
  • Ikke at slå til over for en anden person, eller en gruppe
  • Frygten for at køre i bil i trafikken
  • Manglende anerkendelse fra din omverden for din indsats – Så kan de nok ikke lide mig 
  • At fejle og ikke lykkedes i en given situation
  • Hvad vil andre tænke vis nu
  • Blive nedgjort og tilsidesat 

Underliggende oplevelser kan føre til uhensigtsmæssig adfærd. Vaske hænder utallige gange, “Husk at vaske hænder ellers bliver du syg”

Blive bange og skynde sig hvis chefen er i huset så det bliver stresset på jobbet “Sidder du nu igen der og fiser den af, skal du aldrig rigtig arbejde” og for ham/hende var det bare en joke

Frygten for at køre bil engang var det lige ved at gå galt på motorvejen fordi en bil krydsede ind over til frakørselsbanen. 

Tager i døren mindst tre gange når du forlader huset. “Husk nu at låse døren, ellers kommer der fremmede ind, og så ved man aldrig hvad der kan ske”

Frygten er opstået for at beskytte dig, men det er nu blevet til en meget uhensigtsmæssig adfærd, hvor det meste sker i vores tanker og aldrig vil blive til virkelighed.

Frygten for at slippe frygten er nogle gange den største frygt i sig selv. Når du overvinder den frygt og tør tage det første skridt vil du være godt på vej.

Så længe vi går med en daglig frygt er vi hæmmet og kan hænge fast i noget nær alt hvad vi foretager os, eller blive nedtrykt og mismodig og miste vores selvværds opfattelse.

Her er hvad du nu skal gøre

Forandringerne starter med dig

Klik her og find ud af hvordan vi sammen laver en plan så du kommer i mål

Skriv et svar