Har jeg for høje krav til mig selv?

Jeg føler hele tiden at der mangler noget for at jeg kan være rigtig tilpas, glad og fri

Hvad skal være opfyldt for at du har en god dag, hvad skal du være som person for at du kan være glad og fri i karrieren, på jobbet, socialt og privat?

Jeg er så frustreret over ikke at kunne opfylde mine egne værdier som jeg ved vil give mig en god og afbalanceret dag. Jeg ved ikke om jeg skal gøre det her, eller det der. Det er svært at træffe et valg. Hvad er, og betyder dine værdier for dig?

Vi har alle et indre værdisæt, et regelsæt, vi tænker og handler ud fra i forskellige situationer. Et værdisæt der er grundlaget for alle vores handlinger, både overfor os selv og i forhold til andre.

Uden at vi måske helt er klar over det, forsøger vi både bevidst og ubevidst at gøre alt i forhold til vores værdisæt, der som sådan er et regelsæt for os, der som udgangspunkt skal være opfyldt i alle tænkelige forhold for at vi har det godt og kan føle os fri og glad.

Men hvad er vores værdier i bund og grund?

Kan vi opfylde det at leve efter det regelsættet som vi har sat op for os selv?

Tænk over det engang. Hvad er dine værdier, det regelsæt, der skal være opfyldt for at du er fornøjet og tilfreds med din dag?

For bare at nævne nogle der eventuelt skal være tilstede for dig:

 • Kærlighed
 • Holde af mig selv
 • Glæde
 • Oprigtig i det jeg gør
 • Passioneret
 • Nærværende
 • Respekt for andre og mig selv
 • Selvtillid – Tro på mig selv
 • Ærlighed
 • Styrke
 • Afklaret
 • Fokuseret
 • osv…

Udfordringen er at få alle de værdier til at passe på den situation vi er i. For alle skal som udgangspunkt være tilstede for at dagen er optimal.

Kan du umiddelbart opfylde alt det i det du foretager dig – Kan du have alle værdier tilstede i det du gør? Eller er det på tide at få dem på plads?

Det er vigtigt at finde ind til ens kerneværdier og betydningen af dem. Når du gør det, kan du meget nemmere handle ud fra dem og de kan som naturlig følge heraf gøre at din dag bliver fremragende, hvor du kan føle dig fri, glad, optimistisk og som et helt menneske, netop fordi dit værdisæt er opfyldt.

Her er hvad du nu skal gøre

Forandringerne starter med dig

Klik her og find ud af hvordan vi sammen laver en plan så du kommer i mål

Skriv et svar