Hvilke tanker vælger du at holde fast i?

Hvilke tanker du tænker, vælger du at holde fast i, og hvilke tanker der kommer til dig vælger du at lade flyve forbi?

Vi har netop et valg.

Vi har ikke kontrol over, hvilke tanker vi tænker i løbet af en dag. Vi har de her 70 til 90.000 tanker, som kommer igennem vores hovedet hver eneste dag, som bare popper op.

Og det har vi ikke som udgangspunkt nogen kontrol over, hvilke tanker der popper op i os sind, hvilke tanker der kommer til os.

Vi kan ikke kontrollere. Jeg vil ikke tænke denne her tanke, og jeg vil tænke denne her tanke. Tankerne kommer bare ligesom ud af den blå luft, og der kommer en sky for solen en sommerdag.

Den kommer bare og den forsvinder igen. Men vi kan vælge, og det er der, det kommer ind, vi kan vælge, om den tanke, der popper op, om vi griber den, ligesom vi vælger at fokusere på skyen hele tiden, når den sejler forbi på himlen. Så kan vi vælge, om vi griber den her tanke, tænker over den, grunder over den, funderer over den, grubler over den.

Og blive ved med at holde den tanke i live, så når der kommer en tanke om arh, jeg kan bare ikke overskue det her, da så meget jeg skal det her jeg skal det her. Jeg kan slet ikke få styr på det. Og den her tanke om at det burde også, eller jeg er ikke god nok eller jeg kan bare ikke slå til i alt det her.

Så kan vi gribe den her tanke, hvis det lige på skulle man tanker til dig, jeg er ikke god nok ej det også rigtigt, jeg gjorde heller ikke det her rigtig nok. Og hvad tænker de andre nu om mig?

Så dyrker vi den tanker, fordi vi griber tanken. Grubler over den, tænke over den og så lader vi den tanke få energi.

Vi får den tanke, givet en masse power, som den faktisk ikke fortjener. Fordi er tanken reelt? Er det det, du vil have fokus på? Er det det, du vil give din energi? Eller vi kan vælge når den tanke kom op åhh jeg er bare ikke god nok. Det er også rigtigt nok, jeg lavede denne her fejl. Men jeg er videre, så lad tanken flyve forbi.

Måske greb den næste tanke om at sige det var faktisk fedt. Det var rigtig godt det her, det var en dejlig samtale have med denne her ven eller veninde. Det var en rigtig god oplever selv I sad her ved køkkenbordet sammen med min familie eller den her tur i skoven, så falder tanken på det. Skovsøen, turen i bilen, på arbejdet der gik rigtig godt.

Vi vælger selv, hvilke tanker vi griber. Men vi kan ikke vælge hvilke tanke der kommer op. Så i mellem alle de tanker du får i dag 70  til 90.000 tanker i din vågne tid der har vi faktisk et valg du har et valg om. Griber du den tanke om jeg er ikke god nok, jeg slår ikke til? Jeg kan heller gøre det her. Jeg duer ikke, eller lader den flyve forbi uden at dyrke den tanke.

Når vi dyrker tanken om noget negativt, kører den ofte helt af sporet, den kører helt i hegnet, og den kører os helt derhen, hvor vi grubler over det, tænke over det, vi blev nærmest deprimeret over det. Eller lader du den tanke flyve forbi og har en lethed. Hmm ja, tanken, den vare har ikke brug for dig. Tak for tanken, jeg har ikke brug for dig, bare flyv og så grib den næste tanke om jeg kan faktisk godt det her. Det her, det var en dejlig oplevelse det her det giver mig energi. Find styrken i at tage de rigtige tanker og tænke eller lade den flyve forbi. Det er vores eget valg så kan man godt sige, jeg har ikke valget om, om jeg vil tænke den tanke eller grubler over den, fordi jeg grubler bare over den.

Jamen øv dig alligevel. Fordi man kan faktisk øve sig i og lade tanken flyve forbi, når den her negative tanker den kommer og siger, tak for det, jeg har ikke brug for det og lad den flyve videre, så når den næste tanke kommer op. Tak for det. Jeg har ikke brug for det. Lad den flyve. Så vi ikke grubler over det, tænke os selv helt op i et hjørne, hvor vi ikke kan komme fra. Og så grib den næste tanke.

Eller bevidst tænkte tanken. Jeg kan godt det her. Hvis du står og vasker op. Jeg kan godt få den her tallerken ren. Jeg er faktisk rigtig god til det her. Se, den er helt ren. Så dyrk den tanke. Og så lige så stille, når vi øver os. Når vi gør os umage. Når vi gør, hvad vi kan med at lade tankerne flyve forbi og gribe nogle andre tanker, eller bevidst, være bevidst om, hvad sker der uden for os i stedet for at gå ind i os?

Grublerier. Hvad sker der udenfor os? Jeg vasker op. Det er faktisk god til  tallerken blev ren tommel op. Det er en god tanke. Du kan godt øve dig i det. Og vælge hvilke tanker du vil gribe, hvilke tanker du vil dyrke. Kom ud af din krop. Have fokus på det, der rent faktisk er godt. Kan du have en fantastisk god dag med dine tanker, hvor du selv vælger hvilke tanker du vil dyrke.

Skriv et svar