Hvilke tanker vælger du at holde fast i?

Hvilke tanker du tænker, vælger du at holde fast i, og hvilke tanker der kommer til dig vælger du at lade flyve forbi?

Vi har netop et valg.

Vi har ikke kontrol over, hvilke tanker vi tænker i løbet af en dag. Vi har de her 70 til 90.000 tanker, som kommer igennem vores hovedet hver eneste dag, som bare popper op.

Og det har vi ikke som udgangspunkt nogen kontrol over, hvilke tanker der popper op i os sind, hvilke tanker der kommer til os.

Vi kan ikke kontrollere. Jeg vil ikke tænke denne her tanke, og jeg vil tænke denne her tanke. Tankerne kommer bare ligesom ud af den blå luft, og der kommer en sky for solen en sommerdag.

Den kommer bare og den forsvinder igen. Men vi kan vælge, og det er der, det kommer ind, vi kan vælge, om den tanke, der popper op, om vi griber den, ligesom vi vælger at fokusere på skyen hele tiden, når den sejler forbi på himlen. Så kan vi vælge, om vi griber den her tanke, tænker over den, grunder over den, funderer over den, grubler over den.

Og blive ved med at holde den tanke i live, så når der kommer en tanke om arh, jeg kan bare ikke overskue det her, da så meget jeg skal det her jeg skal det her. Jeg kan slet ikke få styr på det. Og den her tanke om at det burde også, eller jeg er ikke god nok eller jeg kan bare ikke slå til i alt det her.

Så kan vi gribe den her tanke, hvis det lige på skulle man tanker til dig, jeg er ikke god nok ej det også rigtigt, jeg gjorde heller ikke det her rigtig nok. Og hvad tænker de andre nu om mig?

Så dyrker vi den tanker, fordi vi griber tanken. Grubler over den, tænke over den og så lader vi den tanke få energi.

Vi får den tanke, givet en masse power, som den faktisk ikke fortjener. Fordi er tanken reelt? Er det det, du vil have fokus på? Er det det, du vil give din energi? Eller vi kan vælge når den tanke kom op åhh jeg er bare ikke god nok. Det er også rigtigt nok, jeg lavede denne her fejl. Men jeg er videre, så lad tanken flyve forbi.

Måske greb den næste tanke om at sige det var faktisk fedt. Det var rigtig godt det her, det var en dejlig samtale have med denne her ven eller veninde. Det var en rigtig god oplever selv I sad her ved køkkenbordet sammen med min familie eller den her tur i skoven, så falder tanken på det. Skovsøen, turen i bilen, på arbejdet der gik rigtig godt.

Vi vælger selv, hvilke tanker vi griber. Men vi kan ikke vælge hvilke tanke der kommer op. Så i mellem alle de tanker du får i dag 70  til 90.000 tanker i din vågne tid der har vi faktisk et valg du har et valg om. Griber du den tanke om jeg er ikke god nok, jeg slår ikke til? Jeg kan heller gøre det her. Jeg duer ikke, eller lader den flyve forbi uden at dyrke den tanke.

Når vi dyrker tanken om noget negativt, kører den ofte helt af sporet, den kører helt i hegnet, og den kører os helt derhen, hvor vi grubler over det, tænke over det, vi blev nærmest deprimeret over det. Eller lader du den tanke flyve forbi og har en lethed. Hmm ja, tanken, den vare har ikke brug for dig. Tak for tanken, jeg har ikke brug for dig, bare flyv og så grib den næste tanke om jeg kan faktisk godt det her. Det her, det var en dejlig oplevelse det her det giver mig energi. Find styrken i at tage de rigtige tanker og tænke eller lade den flyve forbi. Det er vores eget valg så kan man godt sige, jeg har ikke valget om, om jeg vil tænke den tanke eller grubler over den, fordi jeg grubler bare over den.

Jamen øv dig alligevel. Fordi man kan faktisk øve sig i og lade tanken flyve forbi, når den her negative tanker den kommer og siger, tak for det, jeg har ikke brug for det og lad den flyve videre, så når den næste tanke kommer op. Tak for det. Jeg har ikke brug for det. Lad den flyve. Så vi ikke grubler over det, tænke os selv helt op i et hjørne, hvor vi ikke kan komme fra. Og så grib den næste tanke.

Eller bevidst tænkte tanken. Jeg kan godt det her. Hvis du står og vasker op. Jeg kan godt få den her tallerken ren. Jeg er faktisk rigtig god til det her. Se, den er helt ren. Så dyrk den tanke. Og så lige så stille, når vi øver os. Når vi gør os umage. Når vi gør, hvad vi kan med at lade tankerne flyve forbi og gribe nogle andre tanker, eller bevidst, være bevidst om, hvad sker der uden for os i stedet for at gå ind i os?

Grublerier. Hvad sker der udenfor os? Jeg vasker op. Det er faktisk god til  tallerken blev ren tommel op. Det er en god tanke. Du kan godt øve dig i det. Og vælge hvilke tanker du vil gribe, hvilke tanker du vil dyrke. Kom ud af din krop. Have fokus på det, der rent faktisk er godt. Kan du have en fantastisk god dag med dine tanker, hvor du selv vælger hvilke tanker du vil dyrke.

Bekriger vi problemet mentalt, eller arbejder vi hen imod ønskede udfald

Der er enormt stor forskel på om vi mentalt er en kriger og bekriger det vi gerne vil aflægge os, eller om vi arbejder hen imod det udfald som vi ønsker.

Når vi er en mental kriger og bekæmper bruger vi mange flere ressourcer, både fysisk og mentalt end der er nødvendigt.

Hvis vi modsat arbejder hen imod det vi ønsker, uanset om det er små skridt eller store mentale spring, er det meget nemmere at komme i mål

Snavset vand forhindrer ikke planter i at vokse, så lad ikke negativiteter stoppe dig

Snavset vand forhindrer ikke planter i at vokse, så lad ikke negativiteter stoppe dig
Vi kan nemt komme til at tage ting til os der ikke gavner os.
Ord der bliver sagt, forudsætninger der ændrer sig, ting fra fortiden som indhenter os igen og igen, og på den måde lukke os inde i os selv.
Det at filtrerer de negative ting bort og ”suge” næringen ud, de gode ting, i hverdagen så snavset vand ikke har betydning gør at vi kan leve frit.

Her er hvad du nu skal gøre

Forandringerne starter med dig

Klik her og find ud af hvordan vi sammen laver en plan så du kommer i mål

Find dine ressourcer og præsterer som du ønsker

Find dine ressourcer og præsterer som du ønsker

Vil du gerne være lyset i rummet, men står dine tanker og tidligere erfaringer i vejen?

Se altid udfaldet som du ønsker det skal være, arbejd med dit mindset og få et nyt perspektiv på det, hvor du ser mulighederne frem for problemerne.

Vil du performe bedre og har du brug for at få kontrollen, roen og selvsikkerheden boostet?

Her er hvad du nu skal gøre

Forandringerne starter med dig

Klik her og find ud af hvordan vi sammen laver en plan så du kommer i mål

Find din energi til dagen

Find dine ressourcer og energi til dagen. Herigennem får du roen, overskuddet, modet og styrken til at overkomme de forhindringer der må være.

Elsk dig selv og hold af dig selv betingelsesløst, og giv det videre til dem du møder på din vej. Det kommer mange gange igen til dig selv

Her er hvad du nu skal gøre

Forandringerne starter med dig

Klik her og find ud af hvordan vi sammen laver en plan så du kommer i mål

Glæde, lykke og frihed i sindet kan føles langt væk

😢 Glæde, lykke og frihed i sindet kan føles langt væk 👀
 Men hvordan indfanger vi den?
 Elsk dig selv betingelsesløst og uendeligt, hold af dig selv på trods. Find ind til den tilstand af betingelsesløs kærlighed til dig selv og det vil løsne op for så mange ting. Frustrationer, modløshed, kedafdethed osv. vil minimeres, eller elimineres jo mere du holder af dig selv.
 🌞 Fang dit eget sted og nyd dagen 🤩

Er personlige udfordringer vores eget ansvar?

Problem løst og eget ansvar… 

Er personlige udfordringer vores eget ansvar?

Når vi står med nogle personlige mentale udfordringer i vores tanke og handlemønstre er det muligt at få dem løst. Både effektivt og hurtigt og alt er godt. Eller er det?

Selv om man oplever et gennembrud og “problemet” er løst har vi stadig et ansvar selv. Vi kan vælge at sige nå, så var det det og alt er godt ind til næste udfordring kommer og vi vælger at gå tilbage i gammel gænge. Eller vi kan vælge at tage det ansvar det er og holde ved de forandringer der er sket.

Jamen hjælper terapien så ikke? kan man spørge sig selv om. 

Så absolut jo, det gør det og er vedvarende i langt de fleste tilfælde. Men hvis vi ikke erkender forandringerne og holder det for øje, kan vi “fristes” til at træde forbi igen. 

Vi har altid et ansvar selv. Når det er sagt kan vi også så meget nemmere håndterer nye situationer når de opstår i livet, for vi ved og har erfaret hvordan vi gerne vil have det. 

Dermed er vores personlige styrker og ressourcer synlige og vi kan på bedste vis navigerer i dagligdagen

Her er hvad du nu skal gøre

Forandringerne starter med dig

Klik her og find ud af hvordan vi sammen laver en plan så du kommer i mål

Vane og Tanke Ændring

Hvordan ændre jeg en tanke eller handlings vane?

Det tager kun 90 sekunder at ændre en vane. Ej vel…

Man siger at det tager 21-30 dage at ændre en vane ved at være bevidst om hvad man ønsker at ændre og hvad man ønsker i stedet for 

Men her er det store. Det tager faktisk kun 30-90 sekunder at distraherer en vane. Uanset om det er en handlemønster eller tankemønster.

På den måde kan du bevidst ændre en tanke, eller handle vane ved at distraherer dig selv.

Når vanen optræder så tag den som en påmindelse om hvad du vil ændre

Sig tak for påmindelsen til vanen, gør noget andet i 90 sekunder. På den måde er du i fuld kontrol og kan rose dig selv for at have “vundet slaget”

To fluer med et smæk. Du bliver kvit for en vane og oparbejder din selvtillid ved at tage kontrollen og gjort noget andet i stedet for. Ros dig selv hver eneste gang

Har du en tanke eller handlings vane du gerne vil lægge fra dig, der bare hænger for godt fast? Så skriv til mig, jeg er altid klar på en snak om mulighederne

Bag mørket skinner lyset frem i dit sind

Bag mørket skinner lyset frem

Her på den korteste dag på året hvor det kan være noget mørkt og trist, skinner lyset frem på trods.

Højtiden der ligger foran os siger os at vi skal elske hinanden, holde af hinanden og udvise kærlighed. Men for mig er det ikke så vigtig hvad vi netop gør på denne tid, frem for alle andre dage mellem.

Det at udvise kærlighed, elske vores medmennesker er vigtig. Men husker du dig selv?

Husker du at holde af dig selv, elske dig selv og gi dig selv din egen kærlighed?

Husk det og lad livet og lyset udfolde sig som ligger gemt under det der ser grå og trist ud i sindet

Ønsker dig en helt fantastisk dag

Hvad ligger der bag tanken

Hvad ligger der bag tanken

At se bag tanken, stilheden mellem tankerne, eller den næste tanke der her får plads kan afstikke en helt anden kurs og dermed nå til helt andet mål.

På den måde kan vi ved at fundere lidt få alt det der ind til nu har lagt i det skjulte op til overfladen og nå det rigtige mål.

Men så længe vi lader stå til vil alt blot være en gentagelse fra dagen i går og dagen før den

Sæt en anden kurs, nå i det rigtige mål

Alt starter med en tanke…

Se mere om tankerne og hvordan du kan ændre på dem så du ikke fortsætter i samme spor

https://reneejsing.dk/et-frit-liv-og-roligt-sind